15 Aralık 2013 Pazar

                          İLK AŞUREM HUZURLARINIZDA :)
Günlerdir aklımda ama bir türlü iznimi denk getirip de yapamadım şu aşureyi.Daha doğrusu sizlerle bir türlü paylaşamadım ama olsun.E birazda ilk yapacak olmanın endişeside yok değildi açıkçası çünkü yapamazsam o kadar malzeme çöpe gider korkusu vardı içimde.Bu gün nöbetten çıkıp izinli olduğumu düşününce yapmazsam olmazdı zaten hadi Allah yardımcım olsun deyip başladım malzemeleri hazırlamaya .haşlancakları haşladım ,süsleme malzemeleri itinayla süslemeye hazır hale getirildi ve başlasın karışım zamanı :)
Malzemeleri bir bir sayayım sizlere :
Yarım kg buğday
1 su bardağı nohut
1 su bardağı kuru fasulye
1 su bardağı börülce
1,5 su bardağı pirinç
2 su bardağı kuru üzüm
1-2 su bardağı kuru kayısı
15-20 tane karanfil
1-2 portakal rendesi
1 çorba kaşığı gül suyu
1,5 kg şeker
susam ve çörek otu 
Malzemeleri saydığımıza göre başlayalım o zaman dimi öncelikle 1 gece önceden ıslatılmış olması gerekenler buğday , nohut, fasulye,börülce .Bunlar ıslatılıp,haşlanır.Üzüm ve kaysıda haşlanıp bi kenarda bekletilir.Karanfil kaynatılıp suyu süzülür aşuremizin içine sadece suyu konur karanfili içine atarsanız kararmasına neden olur aman dikkat :) Keşkek yani buğday iyice dövülür nurda eşlerden yardım alınabilir biraz daha erkek gücü gerektiriyor ya da ben biraz diri severim derseniz de sadece blenderdan geçirerekde yapabilirsiniz.İçine pirinç ve şeker eklenir iyice karıştırılır .2 su bardağı kadar su kaynatılıp içine eklenir.Nohut, fasulye, börülce, üzüm , kayısı eklenir tadına bakarak isteğe göre şeker eklenebilir.İyice karıştırmaya devam edilir içine karanfil suyu ve gül suyu eklenir biraz daha karıştırılıp daha sonra kapatılır.
İsteğe göre süsleme yaparak eşe dosta dağıtabilirsiniz afiyet olsun :)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder